Pieterpad 25e Tegelen - Swalmen
17 mei 2025 - Swalmen, Nederland
Ik word verwend, Carla komt me weer halen in Hilversum en 07.30 vertrekken we naar Swalmen waar we hebben afgesproken bij Herberg de Bos met Jan uit Lottum. Hij heeft net 3 vriendinnen afgezet en kan ons meteen naar abdij Ulingsheide brengen waar vandaag onze etappe begint.
Net na 10.00u starten we en lopen we vanaf de abdij naar de grote weg waar we al gauw het Wambachpark
ingaan en zo lopen we verder op de grens Nederland-Duitsland. Het is een mooi pad door de bossen vol in het groen.
Gelukkig maar want de vele lange rechte stukken zijn hierdoor minder saai. We worden verwend door vogelgezang🐦⬛ en als verrassing springt net voor ons een groot hert🦌 over het pad. Ondanks de wolken is het toch warm en de schaduw maakt het lopen prettiger.
Grijze betonnen palen
geven de grens aan, als ze aan onze linkerzijde stonden liepen we in Nederland en zo lopen we heen en weer Duitsland 'in und aus'.
Bij 'de Witte Stein' gaan we lunchen, een overheerlijke aspergesoep met ham en mais.
7 km later staan we bij de Herberg waar we eindigen met een Liefmans
We zijn te vroeg om naar ons vodf-plek te gaan dus gaan we even naar de Decathlon om een tennisbal te halen 🥎
Onze vodf is in een villawijk in Roermond. Petra verwelkomt ons met een kopje thee in haar grote tuin aan het water en ze is zelf een wandel-fenomeen; heeft het Pieterpad ruim 20 jaar geleden gelopen, de Santiago de Compostella vanaf Roermond voltooid en loopt dit jaar voor de 23e keer de Nijmeegse.
We krijgen trek en gaan naar Grandtaria Broekhin, een luxe cafetaria met een uitgebreide kaart gerund door Chinezen waar we ons tegoed doen aan een uitsmijter 🤣
'Thuis' laat Petra zien hoe creatief ze beschermengeltjes heeft gemaakt voor de Camino....gele !! ... daar wil ik wel 1 van hebben, voor Carla heeft ze nog een schattige groene liggen en ze neemt ook een sleutelhanger voor de Camino ( sissy gaat deze volgend jaar deels lopen)... de klik is er met Petra, we kletsen maar door en door en we worden uitgenodigd om lid te worden van haar Nijmeegse clubje 😂🤣
Douchen, wat tv kijken, dit schrijven en dan 😴💤
Nog maar 83 km te gaan 🤗

Hhaha ja klik met Petra is er zeker.
Leuk om zulke types mee temaken.
Op naar morgen.🚶♀️🚶♀️👌
Deze vodf heeft 3 kamers