Pieterpad 22e Vierlingsbeek naar Meerlo
9 maart 2025 - Meerlo, Nederland
Wakker worden zonder de wekker, zo heerlijk op deze zondagochtend. Vandaag wordt het weer een zonnige dag waar we volop van gaan genieten.
Na ons ontbijtje gaan we op weg en lopen langs St Koningskerkje al snel Vierlingsbeek uit en over het beekje Molenbeek via het Ezelbruggetje lopen we zo het Maasdal in. Al gauw zijn we in Holthees waar, tegen over de witte Mariakapel, Anita leuke herinneringetjes verkoopt in de vorm van een geschilderd steentje als hanger.
Na Holthees lopen we Limburg weer in waar we in de St Jozefkapel in Smakt een kaarsje branden. Ook hier heeft Carnaval z'n sporen achter gelaten, gekleurde confetti langs de weg. De route loopt verder langs het spoor en dennenbomen en hierna duiken we de Boschhuizerbergen op met de zware stuifduinen, heide en naaldbomen wat overgaat in het landgoed van Geysteren met de Rosmolen door water aangedreven.
Na Wanssum -met de grootste binenhaven van Limburg- lopen we over de dijk langs de Groote Molenbeek met de kerk van Meerlo in zicht. Bij St Goarkapel (patroonheilige tegen bibberkoortsen) komen we een roedel wolven tegen.
Laatste loodjes moeten door de weilanden langs het kronkelende watertje van de Oostrums beek (?) en met een rondje om de kerk komen we in Meerlo aan waar de bij café Meerlo eindigen met een Lambic Kriek.

Ondanks dat het zo nu en dan zwaar was .
Op naar de volgende etappes.